DE BESTE HYPOTHEEKVORM

Er bestaat eigenlijk geen "beste hypotheek", maar wel hypotheekvormen die het best bij uw persoonlijke situatie passen.
Over hypotheken en kredieten is heel veel geschreven en u kunt er op internet dan ook van alles over lezen.
Wij beperken ons op deze bladzijde tot de meest elementaire zaken. Over sommige onderdelen kunt u wel direct al meer lezen door er op te klikken. Welke hypotheekvorm (of combinatie van vormen) voor u het meest geschikt is hangt af van vele factoren. Uiteraard spelen uw persoonlijke wensen en doelstellingen een grote rol, maar ook uw risicobereidheid is van belang. Kennis van en ervaring met de materie telt natuurlijk mee en niet in de laatste plaats uw huidige (en toekomstige) financiële mogelijkheden en omstandigheden.
Na een uitgebreide inventarisatie van deze vaak ingewikkelde factoren kunnen wij u verder begeleiden en adviseren over de beste mogelijkheden. Als u dit wenst kunnen wij ook voor u bemiddelen bij het verkrijgen van een passende offerte.
Iedere geldverstrekker voert zijn eigen producten en zo lijken er meer hypotheekvormen te zijn dan bomen in een bos. Toch zijn ze allemaal afgeleid van maar twee basisvormen:

- Geen aflossing tijdens de looptijd

- Directe aflossing tijdens de looptijd

 

GEEN AFLOSSING TIJDENS DE LOOPTIJD

Bij deze hypotheekvormen lost u in principe pas af wanneer u uw woning weer verkoopt of aan het eind van de overeengekomen looptijd.


- Aflossingsvrije hypotheek
- Krediethypotheek

Onder deze categorie vallen eigenlijk ook de hypotheekvormen met uitgestelde aflossing.

Bij deze hypotheekvormen lost u niet direct af, maar spaart u bijvoorbeeld door middel van inleg op een (bank)spaarrekening, beleggingen of een gemengde levensverzekering. U lost uw hypotheek af op een van tevoren afgesproken einddatum. Hypotheekvormen met uitgestelde aflossing zijn o.a.:

- Levenhypotheek

- Spaarhypotheek
- Beleggingshypotheek

- LIjfrentehypotheek 
- Effectenhypotheek
- Hybridehypotheek
- Bankspaarhypotheek


DIRECTE AFLOSSING TIJDENS DE LOOPTIJD

Bij deze hypotheekvormen lost u uw hypotheek tijdens de looptijd geleidelijk af door middel van bijvoorbeeld maandelijkse stortingen:


- Lineaire hypotheek
- Annuïteitenhypotheek
 


Wilt u meer weten over deze onderwerpen? Bel ons of stel uw vraag via de contactpagina.
Wij informeren u graag verder in een persoonlijk onderhoud.